Чудите се коя рецепта с коприва да опитате? Определено препоръчваме да

...
Чудите се коя рецепта с коприва да опитате? Определено препоръчваме да
Коментари Харесай

Мед от коприва – по мощен от сиропа: детоксикира, пречиства кръвта и укрепва имунната система – само 2 чаени лъжички на ден!

Чудите се коя рецепта с коприва да опитате? Определено предлагаме да опитате мед от коприва. Той е извънредно потребен за здравето. Детоксикира, пречиства кръвта, доставя организма с значими хранителни субстанции и укрепва имунитета. 

Чудесен е като съставна част на чай или за приемане по лъжица. Копривата се счита за най-ефективната детоксикираща билка за „ пречистване на кръвта “.

Копривата има свойството да освобождава организма от киселини, разтваря и подкрепя отделянето на токсични субстанции от тялото, подкрепя храносмилането и работата на целия метаболизъм, има леко диуретично деяние.

Действа удобно при алергичен ринит, ревматизъм, характеризира се с противовъзпалително, само че и лечебно деяние, регенерира повредена кожа след изгаряне или пострадване, има удобно деяние против пърхот и косопад.

Чудо, наречено мед от коприва

Съдържа субстанции, които понижават кръвната захар, холестерола, високото кръвно налягане, оказва помощ при лекуването на анемия и прогонва възприятието на отмалялост.

Съдържа витамин С, витамин В1, провитамин А, танини, въглехидрати, оцетна киселина, мравчена киселина, минерали калций, фосфор, желязо и не на последно място свежите му зелени листа са цялостни с хлорофил, който работи тонизиращо, поддържащо метаболизма и активността на жлезите.

Как се подготвя мед от коприва?

Копривата съдържа най-вече хранителни субстанции, които националната медицина познава от доста време. 

По време на разходка в гората можете да събирате коприва, растяща надалеч от пътищата. 

У дома те би трябвало да бъдат изплакнати и смляни в месомелачка. 

Кашата се изцежда добре през чиста марля и смесваме сока с течен естествен мед в съответствие 40% мед – 60% сок от коприва. 

Налива се в буркани, покрива се и се съхранява в ледник. 

Най-добре е заран да приемате 1-2 супени лъжици мед от коприва, разтворени в чаша вода със сока на половин лимон.

Даваме на децата по една чаена лъжичка два пъти дневно през цялата зима и пролет.

Медът от коприва доставя доста потребни за здравето витамини и минерали.

Освен това почиства кръвта от отрови, усъвършенства нейния състав (ускорява обновяването на алените кръвни клетки) и я разрежда. 

Приемът на тази примес лекува анемия и покачва имунитета. 

Особено се предлага за дами, които страдат от прекомерно изобилна менструация.

Ако публикацията ви е харесала, може да ни последвате и споделите обявата с приятелите си и вашето мнение (или опит) в мненията!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР